fbpx
Narcos Narcos

Alaselkä ja hartiat kuntoon

2.9.2019 |

Tällä viiden kerran joogakurssilla syvennymme alaselän ja hartiaseudun hyvinvointiin fysioterapian sekä joogan näkökulmia hyödyntäen.

Avaamme usein kiristyviä lihasryhmiä alaselän ja hartioiden seudulta faskiat huomioon ottaen ja vahvistamme lihasryhmiä, jotka heikkenevät jokapäiväisessä toiminnassa. Tarkastelemme lisäksi asentojen linjauksia keskittyen mm. alaraajoihin, lantioon, hartioihin ja kaularankaan sekä tervettä tapaa liikuttaa alaselkää ja hartioita.

Oikeiden lihasryhmien avaaminen, vahvistaminen sekä hyvä liikkekontrolli ovat avaimia oikeanlaiseen tapaan ylläpitää kehon asentoa eli ryhtiä. Optimaalisten kehon linjauksien kautta todennäköisyys erilaisille alaselän ja niska-hartiaseudun ongelmille ja toimintahäiriöille laskee.

Kurssilla tehdään dynaamisia ja faskioita hoitavia joogaharjoituksia. Harjoitukset toimivat terapiana ja ennaltaehkäisevänä harjoituksena alaselän ja hartiaseudun kipuja vastaan.

Harjoittelu on tutkitusti parasta hoitoa nykyään niin yleisiin selkä – ja hartiaongelmiin. Jooga tarjoaa erinomaisia mahdollisuuksia toteuttaa terapeuttista harjoittelua ennaltaehkäisevästi sekä erilaisissa kiputiloissa.

Kurssille on koottu vastalääkkeitä yleisiin tuki- ja liikuntaelimistön kipujen aiheuttajiin joogaharjoittelun muodossa. Kurssin ei ole tarkoitus tuoda pelkästään tilapäistä helpotusta selkä – ja hartiaongelmiin, vaan tavoitteena on myös oppia edistämään kehon hyvinvointia tukevia tapoja ylläpitää asentoja ja liikuttaa kehoa arjessa.

Kurssilla ei vaadita aiempaa kokemusta joogasta.

Harjoitusaikataulu

Sunnuntaisin 6.10.-3.11. klo 14.30-16.00

  • Su 6.10. Alaraajojen linjaukset ja alaselkää huoltava harjoitus
  • Su 13.10. Alaselän liikekontrolli ja alaselkää huoltava harjoitus
  • Su 20.10. Kaularangan linjaukset sekä liikekontrolli ja niska/ hartiaseutua hoitava harjoitus
  • Su 27.10. Hartioiden linjaukset sekä liikekontrolli ja niska/ hartiaseutua hoitava harjoitus
  • Su 3.11. Alaselkää ja niska/hartiaseutua huoltava harjoitus

Tervetuloa mukaan hoitamaan kehoasi ja rauhoittamaan mieltäsi.

Hinta
5 kertaa yht. 80e

Mukaan otetaan ensisijaisesti koko kurssille osallistuvia. Jos paikkoja jää vapaaksi, osallistua voi myös yksittäisiin kurssikertoihin hintaan 25 e/ kerta.

Maksut pyydetään maksamaan Tampereen astangajoogakoulun tilille ilmoittautumisen yhteydessä (FI43 1146 3001 0395 66 viestiksi osallistujan nimi + raskausjooga). Mikäli haluat maksaa liikuntaseteleillä/vast. voit maksaa kurssin paikan päällä.

Ilmoittautumiset: info@astangatampere.fi