fbpx
Narcos Narcos

Raskausjooga

30.6.2019 |

Raskausjooga

Syksyn 2019 aikana järjestetään kaksi viiden kerran raskausjoogakurssia hieman eri sisältöisinä. Lämpimästi tervetuloa molempiin tai vain toiseen.

Raskausjoogakurssilla käydään läpi viisi liikunnallista joogaharjoitusta, joilla pyritään lisäämään raskaudenaikaista hyvinvointia. Harjoitukset voivat auttaa ehkäisemään raskauden aikaisia ja jälkeisiä ongelmia, kuten lantionpohjan heikkoutta, vatsalihasten erkaumaa, lihaskireyksiä, turvotusta sekä erilaisia kehon kiputiloja. Avaamme raskauden aikana kiristyviä lihasryhmiä ja vahvistamme kehon alueita, jotka kaipaavat lisää voimaa. Harjoitukset sisältävät muun muassa liitoskipuja helpottavia sekä vatsalihasten erkaumaa ehkäiseviä harjoitteita.

Joka kerralla tehdään lantionpohjaa ja syviä vatsalihaksia vahvistavia harjoitteita sekä teemanmukainen joogaharjoitus. Kurssin aikana kuulet myös kehon raskauden aikaisista muutoksista ja raskauden ajalle sopivista sekä vältettävistä harjoitteista. Joogaharjoitukset ovat astanga- tai flow-tyylisiä (hengityksen ja virtaavan liikkeen yhdistäviä) ja tunneilla soi yleensä musiikki.

Harjoitukset ovat sopivan lempeitä ja avaavia, mutta samalla vahvistavia. Kurssille voi osallistua missä tahansa raskauden vaiheessa. Kurssille osallistujilta ei vaadita aikaisempaa kokemusta joogasta.

Kurssin ohjaajana toimii joogaopettaja Carita Tähkä. Hän on harjoitellut säännöllisesti joogaa vuodesta 2009 ja opettanut vuodesta 2011 alkaen. Harjoittelu alkoi astangajoogalla, joka auttoi hiljentämään mieltä fyysisyyden kautta. Astangan avulla hänen kehotuntemuksensa lisääntyi ja hän pääsi syvemmälle mielensä syövereihin kuin koskaan aiemmin. Intensiivisen astangakauden jälkeen hän avasi sydäntään myös muille joogamuodoille, erityisesti flow-tyyppiselle joogalle, jota hän on astangan lisäksi opettanut säännöllisesti. Ohjauksessaan Carita painottaa kehon terveyden ja hyvinvoinnin tukemista sekä mielen hiljentämistä arjen keskellä. Carita opiskelee tällä hetkellä fysioterapiaa ja hänellä on kaksi lasta. Kahden raskauden kokemuksellaan hän on pyrkinyt keräämään joogaharjoitukseen terveyden kannalta oleellisia elementtejä, jotka auttavat lisäämään raskauden aikaista ja jälkeistä hyvinvointia.

Lokakuun kurssin sisältö, sunnuntaisin kello 13.00 – 14.15

  • 6.10. Hartioita ja alaselkää vapauttava harjoitus
  • 13.10. Lempeä raskauden aikaan sopiva astangajoogaharjoitus
  • 20.10. Corea ja tasapainoa vahvistava harjoitus
  • 27.10. Harjoitus liitoskipujen helpottamiseen ja ehkäisyyn
  • 3.11. Synnytykseen valmistava harjoitus

Yhden kurssin hinta on 70 € ja yksi kerta on 20 €. Ensisijaisesti ilmoittautuneita otetaan koko kurssille ja vasta ensimmäisen kerran jälkeen voi ilmoittautua yksittäisille tunneille jos paikkoja jäi jäljelle.

Maksut pyydetään maksamaan Tampereen astangajoogakoulun tilille ilmoittautumisen yhteydessä (FI43 1146 3001 0395 66 viestiksi osallistujan nimi + raskausjooga). Mikäli haluat maksaa liikuntaseteleillä/vast. voit maksaa kurssin paikan päällä.

Ilmoittautumiset osoitteeseen info@astangatampere.fi